30 Eylül 2009 Çarşamba

Mbhele`nin kadinlari ve ufak bir matematik hesabi...

WEENEN, South Africa (AP)
Milton Mbhele, Guney Afrika`nin en buyuk kabilesi olan Zulu kabilesinden, zengin bir is adami.

Gectigimiz haftasonu Mbhele, duzenledigi buyuk torenle, 4 karisi ile de resmi olarak evlenmis. Evet, yanlis duymadiniz; "resmi olarak" evlenmis, cunku Guney Afrika`da Zulu ve Swazi gibi buyuk kabilelerde gelenek olan cokeslilik yasallasmis bir durumda.

Konuya daha bir netlik katmak amaci ile Guney Afrika baskani Zuma`nin da 3 esli oldugunu belirtmekte fayda var.

Fakat isin ilginc kismi, cokeslilik yasal olmasina yasal ama, eslerden sadece ilki yasal bir sekilde es olarak taniniyormus..

Mutlu bir adam oldugunu iddia eden Mbhele, esleri arasinda bir rekabet oldugunu ve bunun da cok dogal oldugunu belirtiyor ve ayri ayri evlerde yasayan eslerini ziyaret ediyormus..

Ve simdi gelelim asil konumuz olan matematik hesabimiza;
Mbhele tum kadinlari icin toplam 33 inek baslik parasi odemek zorunda kalmis ve fiyati yaklasik 250 dolar oldugu soylenen bir inegin 33 tanesi ile 4 kadin satin alabilmis.Evet ilk sorunuz karsinizda; Mbhele`nin bir kadininin fiyati nedir?

Dort esinin hepsini de esit sevdigi icin bu dugunu yaptigini soyluyor Mbhele. Yine de ben ilk soruya verdiginiz cevabi yeniden gozden gecirmenizi tavsiye ederim. Cunku Mbhele her ne kadar kadinlarini esit seviyor olsa da, malesef Mbhele onlar icin esit miktarda para odememis. Yasi buyuk olan daha pahaliya mal olmus ve kadinlar sirasiyla, 44, 24, 24 ve 23 yaslarindaymis. Benden simdilik bu kadar diyerek, sizi Mbhele`nin kadinlari hesabiyla basbasa birakiyorum...